dinsdag 1 maart 2016

Open lesweek 2016

Open lesweek van 14 tot 18 maart 2016

 Tijdens de open lesweek van 14 maart nodigen we iedereen uit om vrijblijvend een les bij te wonen in onze school. Samen met onze cursisten ervaar je het genoegen een andere taal te spreken, te beluisteren en te begrijpen.
 We leven in een open wereld waarin we dagelijks met zoveel andere culturen in contact komen: via de media, op reis of gewoon op straat.
 Itaka Zuidrand geeft je daarom de gelegenheid om een nieuwe taal te leren en te groeien in communicatie . Leerkrachten Spaans, Italiaans, Frans en Engels zijn samen met hun cursisten dan ook graag bereid u te ontvangen tijdens deze open lesweek.
 U hoeft enkel vooraf even telefonisch of via email contact te nemen zodat we u optimaal kunnen verwelkomen.

Waar?: Itaka Zuidrand leslokalen: Romeinse Put 2 Edegem.

Nieuw! Italiaanse conversatie voor gevorderden:

Wanneer? Dinsdag 15 maart om 13u.

Onze nieuwe leerkracht Italiaans geeft aan ieder met een grote liefde voor de Italiaanse taal en cultuur de gelegenheid om een gratis les conversatie te komen bijwonen.

**Indien de belangstelling in de komende maanden voldoende groot is zal deze cursus vanaf  september 2016 in onze school worden ingericht.**
 

Kunst Beleven op Itaka: open lesdagen
14 en15 maart om 10u

Itaka Zuidrand leert ook mensen ongedwongen te genieten van kunst.


Op 14 en 15 maart 2016 staan de deuren van ons leslokaal “Kunst Beleven “ wijd open voor alle belangstellende kunstliefhebbers en dit vanaf 10u.   
Onze leerkracht mw Gadaldi Diana getuigt over haar visie op deze boeiende lessenreeks:


“De cursus is gebaseerd op het principe dat kunst beleven niet gelijk staat met kunst kennen, of kunst mooi vinden. Het belevingsproces begint steeds met een persoonlijke, niet wederkerende en soms moeilijk te omschrijven emotie. Vertrekkend vanuit de analyse van de structurele kenmerken van kunstwerken (materiaal, lijn, kleur, setting…), tracht deze cursus die veelzijdige emotie in een objectief kunsthistorische kader te plaatsen, waarbij we kunst niet enkel beter leren kennen  maar ook kritischer leren interpreteren. Verschillende kunstvormen, uit verschillende periodes en artistieke stromingen komen in deze cursus aan bod. Minstens zes keer per schooljaar gaan we tijdens de lesuren de theorie aan de praktijk toetsen dankzij een rijk en gevarieerd aanbod van  museumbezoeken en uitstappen.”


Wil jij ook even proeven van dit didactisch kunstaanbod , kom vrijblijvend even langs en misschien word jij dan ook wel één van onze vele enthousiaste cursisten “Kunst beleven”.

of
De Proost J  (0476441523)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten